čtvrtek 14. září 2023

Kpop festival v Praze


Taky jste se minulý týden zasekli u informace, že se má zničeno nic v Praze konat Kpop festival? S vysokou pravděpodobností se jedná o náhradu Kpop festivalu, který se měl konat v Londýně. Lístky na tuto slávu seženete na ticketmaster a ticket portal. S tím, že jsem dneska při koukání na oba portály zjistila, že si rozdělili prodej lístků velmi zvláštním způsobem. Místa, která na ticketmasteru píší obsazeno, jsou volné na ticket portálu a obráceně. Takže kontrolujte pečlivě oba portály pro dobrá místa. Také jsem zjistila, že mají oba portály nešvar k lístkům přirážet poplatek za vystavení elektronické vstupenky. Takže díky tomu golden circle lístky stojí o něco víc, než se inzeruje.

Lineup pro festival je velmi zajímavý a i zklamání. A to z toho důvodu, že tahoun Monsta X má aktivní pouze 3 členy, zbytek je na vojně. Dost pravděpodobně na festival dorazí pouze 2. Smutné, že zrovna na nich je celý koncert postaven. Dále se ukáží Cravity, AB6IX, Billie, Cignature a BLANK2Y. 

Všimla jsem si, že zprávy o festivalu už pronikly na některé weby Visegrádské čtyřky, což je dobré. Znamená to, že by mohli dorazit fanoušci z Maďarska, Slovenska a Polska a nemusel by to být propadák. nicméně jsem zaregistrovala, že spousta lidí si nakoupila lístky a pak zjistila, že nebudou moci na koncert jít, takže se je snaží prodat na facebooku. Ne, že bych nevěřila, že jsou lístky pravé, ale raději bych si je koupila na tom portálu, kde jsou v prodeji. Nikdy nevíte, jestli se mezi těmi lidmi neskrývá i podvodník, který by na tom šílenství chtěl trhnout prachy. A ne, nepřeháním. V Koreji se takhle podvádí cizinci s lístky na BTS, protože je opravdu těžké je koupit bez nakupování hromady alb a merche. 

Teď taková menší informace pro ty brblaly, kteří nadávají na cenu lístků. Musíte vědět, co všechno ovlivňuje cenu lístku:

1) O2 Aréna má sakra drahé nájmy 

2) Český pořadatel si účtuje zprostředkování akce

3) Český moderátor si účtuje honorář

4) Korejský moderátor si účtuje honorář

5) Skupiny dostanou nějaký honorář 

V podstatě nejvíc toho spolkne nájem O2 Arény. Kdyby se to pořádalo jinde, tak by ceny lístků vypadaly určitě jinak. Mimo to, akce není pořádaná ve spolupráci s korejskou ambasádou, ale na popud české moderátorky akce --> Dominiky Haškové. Již v minulosti jsme si všimli, že oficiální akce ambasády mají levnější vstupné, kolikrát žádné a nejsou pořádané na nejdražším stadiónu v Praze. 

Takže buď se nám podaří vyprodat O2 Arénu pro Kpop Festival a bude se tu pořádat každý rok, nebo se to stane propadákem a zase roky budeme hostit malé skupiny po hudebních klubech. I když cenově je to asi přijatelnější. Takže pokud nechcete jít na festival, ok, ale sdílejte to pro fanoušky v Maďarsku, na Slovensku a v Polsku, aby byla šance ten festival udržet. Časem by se tu mohli ukázat i známější skupiny, za které byste těch skoro 6k do golden circle dali. 

A já si zatím promyslím, jestli na ten koncert chci jít nebo ne. Levná místa jsou skoro vyprodaná, takže budu muset přemýšlet jestli stání nebo golden circle. 

Žádné komentáře:

Okomentovat